Embedded

Att bädda in på ett nyskapande sätt

Vi utvecklar programvara för realtidssystem – från små, dedikerade system till stora och komplexa. Det handlar ofta om nyskapande lösningar för några av de mest krävande kunderna inom telekom, fordon, industri och medtech. Vi är medvetet plattformsoberoende och utvecklar mjukvara för Linux, Android, iPhone och olika proprietära realtids-OS. Projekten sträcker sig över hela mjukvarustacken – från BSP, device drivers och middleware till kommunikationslösningar och applikationsutveckling.

Applikationsbild

Applikationsutveckling

Vi tar fram skräddarsydd mjukvara för alla typer av plattformar. Våra uppdrag spänner över en bredd av tillämpningar – från mjukvara för små dedikerade microcontrollers eller signalbehandling, till stora distribuerade realtidssystem med höga krav på prestanda. En del av systemen vi utvecklar får ofta helt unika användargränssnitt baserade på exempelvis Qt. Utvecklingen sker oftast i C, C++, Java eller modellbaserat med kodgenerering.

 

Kommunikationsbild

Kommunikation

Mjukvara och kommunikation har varit, och är, drivande för mycket av den utveckling vi ser omkring oss. Efter många års arbete inom telekom- och fordonsindustrin har vi byggt upp en erfarenhetsbank för de viktigaste kommunikationsteknologierna i respektive bransch. Det rör sig om allt från moderna telekomteknologier eller korthållskommunikation som Bluetooth och NFC, till kommunikationsprotokoll som CAN och IP.

Plattformsbild

Plattformsutveckling

Baserat på vår kunskap och erfarenhet inom hårdvarunära programvara som t ex drivrutiner, BSP och middleware skapar vi mjukvaruplattformar som möjliggör både enkla och avancerade applikationer. För att göra det krävs processorkännedom, kunskap kring moderna realtids-OS & embedded Linux samt grundläggande elektronikförståelse. Utvecklingen sker i princip uteslutande i C och vi arbetar såväl med små dedikerade processorer som de mest komplexa processor-arkitekturerna.

Systemutveckling

Systemutveckling

Läs mer
Våra drivkrafter

Våra drivkrafter

Läs mer
Embedded

Embedded

Läs mer

Alla projekt är unika.
Hör av dig om du vill prata om ditt.

Kontakta oss

3 dagar sedan

Acorn Technology AB

Mindre tuffa 2 timmar senare 😂🍾🏃‍♂️🏅 ... Visa merVisa mindre

Mindre tuffa 2 timmar senare 😂🍾🏃‍♂️🏅

3 dagar sedan

Acorn Technology AB

Nu kör vi! ... Visa merVisa mindre

Nu kör vi!

 

Comment on Facebook

Så rena och fina haha

2 veckor sedan

Acorn Technology AB

Vilken slump.... Helt oanat visar det sig att vår sommarfest sammanfaller med vår 7-årsdag. Den 1:a september 2011 började vi resan mot det vi är idag! Det firar vi med äventyr i bergen utanför Varbergs Kusthotell! ... Visa merVisa mindre

 

Comment on Facebook

Stort grattis! 👍🏻

Saknar er!

Hurra Acorn!! Synd att jag missade både fest och jubileum!

Grattis!!

2 veckor sedan

Acorn Technology AB

Några early birds, snart börjar årets upplaga av Acorns sommarfest! ... Visa merVisa mindre

Några early birds, snart börjar årets upplaga av Acorns sommarfest!Image attachment
Load more

  LinkedIn Company Updates

 • 3 Months, 3 Days Agoview on linkedin

  Acorn Technology AB

  Här kommer en sammanfattning från vårt besök på CSSconf EU i Berlin. Först och främst var konferensen mycket välordnad! Coolt scenarrangemang, bra mat, DJs etc. De flesta stora bolagen (t.ex. Chrome, Mozilla, Facebook) hade monters och i goodiepåsarna fann man bl.a. kodstrumpor från Zalando och microcontrollers från en tysk startup. Nu till de tekniska nyheterna. CSS-konferensen behandlade följande intressanta ämnen: - Container Queries - högt önskad funktion men svårlöst pga cirkulärberoenden. Dock kan det lösas mha lite JavaScript och ResizeObserver. Se demo här: https://lnkd.in/edybRVa - Finch Developer Tools - Chrome Extension som sprarar styles angivna i DevTools även om man laddar om sidan. Stöd för att exportera dem. - DevTools-teamet i Firefox försöker fokusera på DesignTools och har bl.a. tagit fram en Grid Inspector och in-context-editering för CSS Shapes. Tillgängligt idag i Firefox Nightly. - Custom Properties har idag utbrett stöd och bör utnyttjas! Nästa vecka kommer ett referat från JS Conf!

 • 3 Months, 7 Days Agoview on linkedin

  Acorn Technology AB

  Vi smälter intrycken efter årets DevSum http://www.devsum.se/.  DevSum har detta år tagit ett steg från ett Microsoft-centrerat innehåll till ett mer generellt innehåll. Även om det fortfarande finns ett stort utbud med sessioner kring .NET så fanns det även en hel del att välja på inom till exempel JavaScript och Java. En av de mest spännande sessionerna var kring Q# där man fick en både en bra introduktion och en lätt huvudvärk som alltid kommer när man försöker förstå kvantdatorer.  Vi kommer tillbaka 2019!

 • 5 Months, 29 Days Agoview on linkedin

  Acorn Technology AB

  Stack Overflow har gjort en stor undersökning om hur vi utvecklar och kodar. För sjätte året i rad är Javascript det mest poppis språket att koda i ! https://lnkd.in/g3uhYWn #javascript 

 • 8 Months, 28 Days Agoview on linkedin

  Acorn Technology AB

  Från oss alla, till er alla. Vi önskar er En riktigt God Jul!

 • 9 Months, 12 Days Agoview on linkedin

  Acorn Technology AB

  Machine Learning på Acorn Komplexa problemställningar, matematiska utmaningar, krångliga algoritmer och att lösa svåra uppgifter är något som stimulerar och motiverar oss på Acorn. Inom området machine learning är det ofta krångliga problemställningar och avancerad linjär algebra. I Kaggles tävlingar får du öva på koncepten och tävla mot andra med att bygga den bästa modellen för att lösa ett problem. Vi har nu startat en kampanj där vi tävlar på Kaggle och under ett par regniga dagar i november träna oss i koncept samt gå på djupet med Tensorflow, Python och annat kul. Exempel på tävlingar inom machine learning kan vara att skriva program som kan identifiera begynnande tumörer på lungröntgenbilder, identifiera skyddade fiskarter från fiskebåtars webkameror eller kanske bara förutspå prisutveckling på bostäder i New York.